Tesla Romania

Modelele Tesla pot fi comandate si din Romania

Tesla Romania

Tesla Motors a anunțat ofical că modelele sale pot fi comandate direct din România, ceea ce este o veste bună pentru doritori. Sper să fie cât mai mulți și acum, odată cu simplificarea procedurii de achiziție, numărul acestora să crească. La fel cum sper ca pe măsură ce vânzările directe vor demara și pe piața din România, Tesla Motors să se implice și în dezvoltarea infrastructurii necesare. Ceea ce, de altfel, au și anunțat ulterior veștii bune din titlul.

România este o piață abordată la pachet cu Polonia, Ungaria și Slovenia. O etapă nouă în expansiunea pe care au pus-o la cale strategii de la Tesla Motors. Anunțul oficial a venit pe Twitter și explicațiile suplimentare pot fi găsite în reacțiile la acest post.

Deși în primă fază s-a anunțat doar disponibilitatea pentru Tesla Model 3, ulterior s-a completat informația și cu Model S și Model X.

Modelul de bază Tesla Model 3 Standard Range Plus are o autonomie de 409 kilometri, o viteză maximă de 225 km/oră și accelerează de la 0 la 100 km/oră în 5,6 secunde. Prețul este de 39.500 de euro. Varianta Model 3 Long Range vine cu o autonomie de 560 km și costă 48.200 de euro, iar varianta de top, Performance, costă 52.900 de euro, oferă 530 km autonomie și atinge 100 km/oră în 3,4 secunde.

Tesla Romania

Tesla Model S costă cel puțin 72.600 de euro și oferă o autonomie de cel puțin 610 kilometri, în timp ce Model X începe de la 77.700 de euro și oferă o autonomie minimă de 505 km. Din aceste prețuri se pot scădea 10.000 de euro printr-un eco-tichet din Programul Rabla. Livrările pentru modelele comandate din România vor începe de-abia anul viitor. În momentul comenzii trebuie depus un avans de minim 2000 de euro.

Legat de partea de infrastructură, Tesla a anunțat că va construi stații de încărcare rapidă Supercharger în București, Craiova și Brăila. O alegere ușor ciudată, sper că există totuși o strategie și se vor gândi și la zona mai nordică a țării și mai ales la punctele principale de intrare în țară, Arad și Oradea.

Tesla Romania

O veste faină de tot, care pune România pe harta țărilor cu deschidere spre motorizările electrice.

via Tesla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *